Doi miniștri vor fi înlocuiți. Vlad Plahotniuc spune că au lucrat bine, dar că așteaptă rezultate mai bune

  • 18 Septembrie 2018 14:10
Doi miniștri vor fi înlocuiți. Vlad Plahotniuc spune că au lucrat bine, dar că așteaptă rezultate mai bune

Partidul Democrat a anunțat astăzi înlocuirea a doi miniștri din Guvernul Filip și posibile schimbări la nivel de secretari de stat în ministere. Guvernarea susține că cei doi miniștri au lucrat bine, dar că așteaptă mai multă eficiență. Președintele Igor Dodon va semna decretul de demisie a miniștrilor Agriculturii și Sănătății și a anunțat că va decide ulterior dacă va accepta candidaturile noilor miniștri propuși de Guvern.

Remanierile au fost anunțate de liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc și confirmate ulterior de premierul Pavel Filip. În calitate de ministru al Muncii, Sănătății și Protecției Sociale a fost propusă fosta primară interimară a Chișinăului, Silvia Radu. În fruntea Ministerului Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Regionale ar urma să vină Nicolae Ciubuc, actualmente director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA)

Vlad Plahotniuc a declarat că cei doi foști miniștri – Liviu Volconovici la agricultură și Svetlana Cebotari la sănătate, au lucrat bine, dar că cetățenii așteaptă rezultate mai bune.

Liderul PD nu a exclus și alte remanieri guvernamentale până la alegerile din februarie 2019, dar și schimbări la nivel de secretari de stat în ministere. În același timp, el a declarat că premierul Pavel Filip se bucură de încrederea partidului și a sa personală.

Pavel Filip a declarat că în domeniile în care au fost efectuate remanierile, în special la sănătate și protecție socială, sunt preconizate reforme importante. 

Noii miniștri ar urma să fie confirmați în funcție de șeful statului. Anterior, Igor Dodona refuzat să semneze decretele de numire a unor miniștri din Cabinetul Filip, astfel cășeful statului a fost suspendat temporar din funcție, iar procedura a fost îndeplinită de președintele Legislativului Andrian Candu. Pavel Filip a declarat că a discutat însă cu Igor Dodon și crede că de această dată nu va fi necesar să se recurgă la suspendare.

Amintim că Guvernul Filip a fost învestit în funcție în ianuarie 2016 în contextul unor ample proteste stradale ale opoziției, care nu a recunoscut legitimitatea noului Executiv. Guvernul a fost reformat în a doua jumătate a anului trecut, când numărul de ministere a fost redus de la 16 la 9, ulterior mai mulți miniștri fiind schimbați. Ultima schimbare în Guvern a avut loc în martie anul curent, când ministrul Justiției Alexandru Tănase a demisionat în urma unui scandal legat de interceptări telefonice, el fiind înlocuit cu  Victoria Iftodi, care a mai deținut această funcție în timpul guvernării comuniste.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău