Doi medici de la „Sfânta Treime” vor fi DEMIȘI

  • 10 August 2015 10:43
Doi medici de la „Sfânta Treime” vor fi DEMIȘI

Șeful Spitalului „Sfânta Treime” a fost sancționat disciplinar, iar doi medici urmează a fi eliberați din funcție din cauza situației în care 10 pacienți și-au pierdut temporar vederea ca urmare a complicațiilor survenite după intervențiile chirurgicale la ochi efectuate în data de 16 iunie. Informația a fost comunicată de Mihai Moldovanu, șeful Direcției…

Șeful Spitalului „Sfânta Treime” a fost sancționat disciplinar, iar doi medici urmează a fi eliberați din funcție din cauza situației în care 10 pacienți și-au pierdut temporar vederea ca urmare a complicațiilor survenite după intervențiile chirurgicale la ochi efectuate în data de 16 iunie. Informația a fost comunicată de Mihai Moldovanu, șeful Direcției Sănătate, transmite IPN.

O comisie a Direcției Sănătate, care a activat timp de 10 zile, a constatat lacune în organizarea și monitorizarea dezinfecției chimice a echipamentului: nu s-au respectat toate etapele de prelucrare a instrumentarului folosit pentru intervenții și a fost implicat personal necalificat pentru efectuarea acestor proceduri.

Mihai Moldovanu a informat că a emis un ordin de sancționare disciplinară, mustrare, pentru șeful instituției spitalicești. În același timp, șeful blocului operator și medicul epidemiolog vor fi eliberați din funcție. „Am avertizat conducătorul să aplice sancțiuni în raport cu alți angajați implicați în acest caz”, a declarat Mihai Moldovanu.

Șeful Direcției Sănătate a subliniat că este pentru prima dată când apar astfel de probleme. Acum a mai rămas un singur pacient în secție, ceilalți au fost externați după ce li s-a îmbunătățit starea de sănătate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău