Doi locuitori din Căușeni au deteriorat digul de protecție la Nistru pentru a primi subvenții de la stat

  • 13 Iulie 11:41
Doi locuitori din Căușeni au deteriorat digul de protecție la Nistru pentru a primi subvenții de la stat

Doi locuitori ai raionului Căușeni sunt învinuiți de deteriorarea intenționată a digului de protecție al râului Nistru pentru a-și inunda culturile agricole, amplasate în raionul Ștefan Vodă și, respectiv, a-și recupera prejudiciile de la stat.

Potrivit Procuraturii raionului Ștefan Vodă, cei doi au contractat un șofer cu buldo-excavator, care pe 7 iulie curent, s-a deplasat între satele Crocmaz și Tudora, unde a deteriorat o parte a digului de protecție al râului Nistru, revărsând o cantitate impunătoare de apă, inundând astfel propriul teren agricol, semănat cu grâu, dar afectat de secetă. Ulterior, potrivit procurorilor, aceștia ar fi mizat pe faptul că astfel, statul le va recupera cheltuielile de pe urma inundației, produse ca urmare a digului care s-ar fi „autodistrus”.

Potrivit estimărilor specialiștilor, prin distrugerea construcției hidrotehnice destinate protecției extravilanului de la inundații, statul a fost prejudiciat cu aproape un milion de lei.

Pentru cele săvârșite unul dintre făptași a fost plasat în arest pentru 15 zile, iar complicele său este căutat de poliție. Pentru astfel de acțiuni, legislația prevede până la șase ani închisoare.

Cazul a avut loc miercurea trecută, 8 iulie, a declarat pentru IPN, primarul satului Crocmaz, Ștefan Vodă, Ion Veleșco. Potrivit edilului, săpătura de la excavator a fost observată de polițistul de sector care inspecta zona, având în vedere ultimele inundații. A fost chemată poliția și reprezentați de la Apele Moldovei pentru a calcula prejudiciul adus. Primarul nu-și poate explica gestul, precizând că nimeni nu s-a adresat la Primărie pentru a cere subvenționare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:4,1 m/s
Wed
23
Thu
20
Fri
20
Sat
19
Sun
19

Curs oficial BNM 11 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4425 -0.1747
USD 16.5518 -0.0434
RON 4.0207 -0.0349
UAH 0.5998 -0.0006
RUB 0.2245 -0.0012
Arhivă Radio Chișinău