Doi jurnaliști, dintre care unul român, și un avocat au fost arestați în Bulgaria

  • 14 Septembrie 2018 12:35
Doi jurnaliști, dintre care unul român, și un avocat au fost arestați în Bulgaria

Doi jurnaliști, dintre care unul român, și un avocat au fost arestați în timpul unei investigații jurnalistice, potrivit unor informații neoficiale ale Ministerului de Interne de la Sofia.

Unul dintre aceștia este jurnalistul Dimităr Stoianov de la site-ul de investigații "Bivol" din Bulgaria, celălalt este un jurnalist român.

Toți trei urmează să fie eliberați în cursul zilei de vineri de către Direcția regională de poliție Radomir, unde au fost duși pentru clarificarea cauzei reținerii lor.

Totul a început în momentul în care cei doi jurnaliști au trimis Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate /GDBOP/ o sesizare cu informații neconfirmate despre faptul că o firmă din regiunile Pernik și Radomir se pregătește să ardă documente secrete. GDBOP a început o anchetă în acest caz.

O echipă specială a poliției s-a deplasat la fața locului, unde urmau să fie distruse documentele respective, însă au fost găsiți doar câțiva saci. Ulterior, o patrulă a poliției a descoperit în același loc trei persoane care scotoceau în saci. Cei trei au fost reținuți. Ministerul de Interne de la Sofia urmează să prezinte informații oficiale despre caz.

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău