Doi judecători vor să ajungă în funcție administrativă, iar alții doi – numiți în funcție până la atingerea plafonului de vârstă

  • 20 Martie 2021 17:40
Doi judecători vor să ajungă în funcție administrativă, iar alții doi – numiți în funcție până la atingerea plafonului de vârstă

Doi magistrați de la Judecătoria Chișinău au solicitat să fie numiți în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Este vorba despre Ion Chirtoaca, de la sediul Buiucani și Lucia Bagrin, de la sediul Centru. Solicitările acestora urmează să fie examinate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii la următoarea întrunire, notează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, Ion Chirtoaca a fost numit în funcția de judecător în martie 2016, fiind absolvent al cursurilor de formare inițială a candidaților la funcția de judecător din cadrul Institutului Național al Justiției. Începând cu data de 4 iunie 2018, magistratul a fost detașat, pentru o perioadă de 18 luni, în funcția de consultant în cadrul Secției instruire inițială, Direcția instruire și cercetare a INJ.

Lucia Bagrin a devenit judecător în martie 2016. Anterior, magistrata a fost notar stagiar, jurist în cadrul unor companii private, funcționar public și asistent judiciar în cadrul instanței de prim nivel din municipiul Chișinău. Lucia Bagrin a absolvit, în 2013, Institutul Național al Justiției.

Totodată, pe ordinea de zi a reuniunii CSM au fost incluse solicitările a doi judecători ca să fie evaluați pentru a putea fi promovați în funcție. Mai exact, Aliona Corcenco, de la Curtea de Apel Bălți optează pentru promovarea într-o instanță ierarhic superioară sau în funcție administrativă, iar Ion Rusu, de la Judecătoria Drochia, în funcție administrativă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău