Doi frați, de 8 și 10 ani, s-au înecat în Nistru

  • 20 August 2020 13:18
Doi frați, de 8 și 10 ani, s-au înecat în Nistru

Doi copii, de 8 și 10 ani, s-au înecat în râul Nistru.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Dubăsari, Elena Băetrău, a precizat că Serviciul 112 a fost sesizat de o localnică din satul Coșnița, care a comunicat că nu-și găsește copiii, pe care i-a lăsat un timp fără supraveghere  pe malul râului Nistru.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a mers la Nistru împreună cu trei copii minori. Copiii mai mari au fost lăsați să se scalde, în timp ce femeia avea grijă de bebelușul său de 4 luni. Când nu și-a mai văzut feciorii mai mari pe plajă, a crezut că aceștia au plecat spre casă și a pornit după ei. Când nu i-a găsit, a sunat la 112.

Corpurile neînsuflețite ale minorilor au fost depistate la circa două ore după dispariția lor.

Săptămâna trecută, alți doi frați, de 6 și 8 ani, s-au înecat într-un iaz din apropierea satului Șișcani, raionul Nisporeni. Băiatul mai mare a intrat în apă să-și salveze fratele, dar au murit amândoi.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul acestui an, circa 60 de persoane, inclusiv zece minori, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară. Salvatorii îndeamnă maturii să-și monitorizeze strict copiii, să nu-i lase nesupravegheați în preajma bazinelor acvatice, în special în locuri neamenajate cu stații de salvare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău