Doi foști șefi de la MAI și un fost funcționar al Cancelariei de Stat, reținuți în dosarul „Petic”

  • 03 Martie 2022 15:28
Doi foști șefi de la MAI și un fost funcționar al Cancelariei de Stat, reținuți în dosarul „Petic”

Sub conducerea procurorilor PCCOCS, pe parcursul zilei de joi, au avut loc percheziții în dosarul „Petic” (înscenarea violului), desfășurate de ofițerii SIS, în mai multe locații din republică. În urtma perchezițiilor și altor probe pertinente, au fost reținute trei persoane care până acum nu au fost investigate, pentru un termen de 72 de ore: doi foști funcționari care ocupau funcții de conducere în Ministerul Afacerilor Interne, în perioada infracțională cercetată; precum și un fost funcționar al Cancelariei de Stat.

În urma cercetărilor din perioada imediat următoare, procurorii urmează să le înainteze învinuirile și, după necesitate, să solicite aplicarea măsurilor preventive în fața instanței de judecată, precizează procurorii. 
 
Reamintim, recent PCCOCS a trimis pe banca acuzaților două persoane. Actualmente, unul din aceștia are aplicată ca măsură de constrângere controlul judiciar, iar în privința celui de-al doilea probele au fost conservate, ceea ce a determinat necesitatea examinării și satisfacerii solicitării de transferare a acestuia în arest la domiciliu.
 
În continuare, cinci persoane au statut de învinuit în dosarul investigat. În context, trebuie să menționăm faptul că atât persoanele reținute azi, cât și învinuiții și inculpații în cauză, se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit prevederilor legale.
Oamenii legii vor reveni cu date noi pe măsură ce investigațiile vor avansa și în măsura în care informațiile furnizate nu ar afecta obiectivitatea investigațiilor desfășurate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău