Doi foști șefi ai băncii centrale din regiunea separatistă transnistreană au fost arestați

  • 31 Martie 2017 16:20
Doi foști șefi ai băncii centrale din regiunea separatistă transnistreană au fost arestați

În Transnistria, au fost arestați doi foști șefi ai băncii centrale din regiunea separatistă. Este vorba despre fostul guvernator al băncii, Eduard Kosovski, și adjunctul lui, Aleksandr Leanca.

O instanță din autoproclamata republică moldovenească nistreană a emis pe numele celor doi foști funcționari mandate de arest, sub acuzația de depășire a atribuțiilor de serviciu, relatează NewsMaker.md, cu referire la comitetul de anchetă de la Tiraspol.

Anchetatorii nu prezintă detalii ale acestui caz, însă un post de televiziune transnistrean transmite interesul acestora ar avea legătură cu evenimentele de anul trecut, când Eduard Kosovski a insista asupra prăbușirii cursului de schimb al rublei transnistrene, fapt care ar fi provocat probleme pe piața valutară din regiune. De asemenea, potrivit sursei citate, ar exista o înregistrare audio a unei ședințe închise a băncii centrale din Transnistria, după care casele de schimb valutar din regiune au afișat valori ridicate ale cursului dolarului american.

NewsMaker.md amintește că Eduard Kosovski și Aleksandr Leanca au condus banca centrală din Transnistria pe vremea când lider al administrației de la Tiraspol era Evgheni Șevciuk.

După ce, la sfârșitul anului trecut, puterea în regiunea separatistă a fost preluată de Vadim Krasnoselski, au fost arestați mai mulți funcționari din echipa lui Șevciuk, printre care fostul șef al serviciilor secrete din regiune, Nikolai Zemțov, și fostul șef al vămilor, Iuri Ghervaziuk.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău