Doi foști angajați ai Twitter, acuzați în Statele Unite de spionaj pentru Arabia Saudită

  • 07 Noiembrie 2019 10:01
Doi foști angajați ai Twitter, acuzați în Statele Unite de spionaj pentru Arabia Saudită

Ali Alzabarah și Ahmad Abouammo, foști angajați ai Twitter, și Ahmed Almutairi, care a lucrat pentru familia regală de la Riyad, au fost acuzați de acte de spionaj pentru Arabia Saudită, fără a se înregistra în Statele Unite ca agenți străini, relatează site-ul agenției Reuters, citat de mediafax.

Cei trei bărbați sunt acuzați de obținerea și prelucrarea datelor personale ale unor utilizatori care criticau regimul de la Riyad și de transmiterea acestora către autoritățile din Arabia Saudită, în schimbul remunerării, conform unei plângeri din partea Departamentului american de Justiție. 

Cei doi foști angajați ai Twitter, Ali Alzabarah și Ahmad Abouammo, și Ahmed Almutairi, care a lucrat pentru familia regală saudită, se află sub acuzația de spionaj fără înregistrarea ca agenți străini, conform plângerii depuse miercuri împotriva lor. 

Acest demers, de acuzare în mod public a regimului saudit, aliat al Washingtonului, este atipic pentru relațiile bilaterale dintre cele două state, liderii aflați la guvernarea lor menținând relații strânse. 

Acuzațiile adresate celor trei persoane atrag atenția asupra manierei în care compania protejează datele personale ale utilizatorilor săi, chiar și față de angajați, care nu au legitimitatea de a le accesa și procesa.

Conform acuzațiilor, „informațiile ar fi putut fi utilizate pentru identificarea și localizarea utilizatorilor platformei Twitter care publicau postări”, confrom comunicatului transmis de Departamentul american pentru Justiție.

Dintre cei trei, doar Ahmad Abouammo, care este cetățean american, a fost arestat, în Seattle, în timp ce ceilalți doi se află, conform preconizărilor, pe teritoriul Arabiei Saudite, potrivit aceleiași surse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău