Doi distribuitori din Găgăuzia au fost amendați cu 290 mii de lei pentru că au retransmis programe interzise

  • 10 August 15:15
Doi distribuitori din Găgăuzia au fost amendați cu 290 mii de lei pentru că au retransmis programe interzise

Companiile „Oguzsatlink” SRL și „Ilk Halk Televizionu” SRL din UTA Găgăuzia au fost amendate cu 290 de mii de lei pentru retransmiterea programelor interzise din Federația Rusă și din Republica Belarus, precum și pentru activitate fără acte permisive. Decizia a fost aprobată de către membrii Consiliului Audiovizualului în unanimitate, transmite IPN.

Ambele companii retransmit programe de știri și filme, cu conținut militar, de la posturile TV „Первый канал”, „Россия 1”,  „Россия 24”, „Беларусь 24”, „МИР 24”, „РБК” și „Победа”, lucru interzis prin lege. CA le-a aplicat amenzi de câte 100 de mii de lei și le-a oferit un termen de 10 zile lucrătoare pentru a stopa retransmisiunea acestor programe.

Pentru activitate fără autorizație de retransmisiune, cele două companii s-au ales cu amenzi a câte 30 mii de lei fiecare. O amendată de 30 de mii de lei a fost aplicată și pentru difuzarea serviciului media de televiziune „Первый народный”, deținut de „Ilk Halk Televizionu” SRL, fără licență de emisie eliberată de CA.

În octombrie 2023, cele două companii, „Oguzsatlink” SRL și „Ilk Halk Televizionu” SRL, au fost amendate de CA cu 200 de mii de lei pentru derogări de la prevederile din Codul Serviciilor Media Audiovizuale, potrivit cărora, „în vederea protejării spațiului audiovizual național și asigurării securității informaționale, distribuitorii de servicii media nu vor retransmite programe audiovizuale de televiziune cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care au fost produse în alte state decât statele membre ale Uniunii Europene, Statele Unite ale Americii, Canada și statele care au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră, cu excepția filmelor și a emisiunilor de divertisment care nu au un conținut militarist”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
22
Thu
20
Fri
22
Sat
23
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău