Doi copii mor zilnic în Ucraina din cauza războiului - afirmă Olena Zelenska

  • 18 Iunie 2022 16:06
Doi copii mor zilnic în Ucraina din cauza războiului - afirmă Olena Zelenska

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, le-a cerut membrilor europeni ai Institutului Aspen să nu uite de război și să acorde țării sale statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, deoarece Rusia va percepe refuzul de a face acest lucru ca pe o victorie, scrie Rador.

Potrivit Ukrainska Pravda, Zelenska a făcut o declarație în acest sens într-o intervenție online la un eveniment dedicat aniversării a zece ani de la înființarea Aspen Institute Central Europe. "În aceste aproape patru luni de agresiune rusă, mulți îmi spun că le este greu doar să citească știrile despre Ucraina. Îi înțeleg foarte bine. E greu pentru fiecare om normal cu empatie să afle zilnic despre rachete care lovesc casa cuiva și ucid familii. Este greu să citești despre un atac asupra unui convoi de evacuare cu inscripția 'Copii'.

Este de necrezut să realizezi că doi copii mor în fiecare zi în Ucraina. Este greu să te uiți la fotografii cu orașe mutilate, la goluri în loc de ferestre, la oameni din spitale răniți în urma exploziilor" - a remarcat soția președintelui Volodimir Zelenski. Olena Zelenska i-a îndemnat pe absolvenții Aspen să-și folosească leadership-ul pentru a se asigura că Ucraina continuă să aibă aliați, astfel încât adevărul despre cruzimea și cinismul Rusiei să fie auzit constant pe scena internațională.

Prima Doamnă a Ucrainei a menționat că apelul său a fost transmis în Cehia, care va prezida UE atunci când se va decide soarta aderării Ucrainei la UE. Potrivit Olenei Zelenska, în pofida războiului, Ucraina trebuie să aibă șansa de a adera la UE, "pentru că războiul este despre protejarea UE și a valorilor europene, pentru dreptul oamenilor de a trăi liber în țara lor". "Dacă ar putea exista acum o forță mai anti-europeană, noi ne-am opune. Dacă UE refuză acum Ucraina, Rusia va percepe acest lucru ca pe o victorie dorită asupra întregii Europe și, de asemenea, va înțelege că nu există unitate în Europa. Lumea nu poate oferi un asemenea cadou agresorului. Măcar de dragul propriei securități. Dacă noi nu rezistăm, războiul va merge mai departe" - a mai afirmat Zelenska.

Amintim că Biroul Procurorului General din Ucraina a anunțat, sâmbătă, că 323 de copii ucraineni au fost uciși de invadatorii ruși, de la începutul invaziei la scară largă. "906 copii au suferit în Ucraina ca urmare a agresiunii armate la scară largă declanșate de Federația Rusă. 323 de copii au fost uciși și peste 583 au fost răniți" - a precizat parchetul ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău