Doi copii au ajuns în stare gravă la spital după explozia unui obuz

  • 22 Aprilie 2020 10:00
Doi copii au ajuns în stare gravă la spital după explozia unui obuz

Doi copii, de 13 și 14 ani din satul Bălțați, raionul Ialoveni, au fost transportați în stare gravă la spital în urma exploziei unui obuz. Totul s-a întâmaplat marți seara, în timp ce adolescenții se aflau în adiacentul gării de la marginea satului și încercau să dezasambleze obiectul explozibil depistat în pădurea din apropiere.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Silvia Vetcu, a declarat pentru IPN că la numărul de urgență 112 a sunat o femeie din sat, care a spus că în urma unei explozii au avut de suferit doi copii. La fața locului s-au deplasat poliția și serviciul tehnico-explozibil specializat din cadrul MAI. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, preliminar s-a stabilit că obuzul care a explodat este de calibrul 47 mm, produs în Germania, posibil să se fi aflat acolo din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Copiii au fost preluați de ambulanță și transportați la Institutul Mamei și Copilului.

Pe marginea acestui caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău