Doi cetățeni din R. Moldova, prinși la frontieră cu certificate de vaccinare false

  • 26 Octombrie 2021 14:08
Doi cetățeni din R. Moldova, prinși la frontieră cu certificate de vaccinare false

Doi cetățeni ai R. Moldova sunt cercetați pentru faptul că au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare neveridice. Aceștia s-au legitimat în baza pașapoartelor valabile, iar pentru a fi scutiți de regimul de autoizolare au prezentat certificate de vaccinare în format tipărit. 

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că niciunul dintre călători nu se afla pe teritoriul țării în zilele administrării vaccinurilor. Audiați, ambii bărbați au declarat că s-au imunizat împotriva Covid-19 și dau vina pe persoanele care au introdus datele în registrul respectiv. 

Pe numele persoanelor vizate s-au întocmit procese verbale de constatare a incidentelor. Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere a  persoanelor implicate.

„Poliția de Frontieră zilnic înregistrează astfel de cazuri. Aceste ilegalități compromit acțiunile de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 și efortul autorităților de a combate acest fenomen”, se menționează într-un comunicat al instituției. 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
8
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău