Doi cetățeni, depistați cu acte false la punctele de trecere Sculeni și Leușeni

  • 04 Martie 18:25
Doi cetățeni, depistați cu acte false la punctele de trecere Sculeni și Leușeni

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST documentează doi conaționali, care dețineau asupra sa acte cu indici de falsificare. Cazurile au fost consemnate în weekend-ul precedent în punctul de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Primul caz a avut loc la PTF Sculeni, unde în urma controlului în linia a doua asupra unui automobil înmatriculat în Germania, a fost descoperit în torpedoul mașinii un permis de conducere polonez emis pe numele unui pasager, cetățean al Republicii Moldova. În timpul audierilor pasagerul, care inițial a pretins că deține acte valabile, a recunoscut ulterior că a achiziționat actul falsificat contra unei sume de 1300 EUR prin intermediul rețelelor de socializare și l-a primit ulterior prin poștă.

Al doilea incident a fost consemnat în Punctul de trecere Leușeni, în timpul verificării în linia a doua a pasagerilor de pe o rută ocazională “Moldova- Germania”. Astfel în urma controlului în husa de la telefonul unei persoane a fost descoperită o carte de identitate românească falsificată. 

După audieri, acesta a recunoscut că a plătit 600 EUR în anul 2023 prin intermediul rețelelor de socializare pentru documentul falsificat.

Documentele au fost ridicate și vor fi transmise în laboratorul criminalistic al IGPF pentru a fi supuse expertizei. Cercetările în caz continuă.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău