Doi cetățeni ai Republicii Moldova, care au desenat „Steaua lui David” pe o clădire din Paris, ar fi acționat la comanda FSB

  • 25 Februarie 10:16
Doi cetățeni ai Republicii Moldova, care au desenat „Steaua lui David” pe o clădire din Paris, ar fi acționat la comanda FSB

Franța acuză că serviciul de securitate al Rusiei (FSB) s-a aflat în spatele campaniei antisemite de anul trecut, când mai multe clădiri din Paris și suburbii au fost marcate cu Steaua lui David.

Digi24 informează că, procurorii francezi au raportat în luna noiembrie că 60 de astfel de graffiti cu Steaua lui David au fost găsite în capitală și suburbii la câteva săptămâni după războiul dintre Israel și Hamas, graffiti-ul fiind interpretat ca o amenințare pentru evrei.

Un cuplu de moldoveni a fost arestat în dosar și a fost identificat presupusul lor responsabil, un om de afaceri moldovean pro-rus, potrivit sursei care are cunoștință de anchetă și care a refuzat să fie numită.

Direcția Generală de Securitate Internă a Franței (DGSI) consideră că operațiunea a fost condusă de a cincea divizie a FSB care desfășoară operațiuni internaționale, a spus sursa, citând dintr-o notă internă secretă care a fost dezvăluită pentru prima dată de ziarul Le Monde.

Amintim că în data de 27 octombrie 2023, un bărbat de 33 de ani și o femeie de 29 de ani, născuți in Republica Moldova, au fost reținuți si plasați in arest administrativ. Acuzația adusă celor doi este de „degradare gravă comisă pe bază de etnie sau religie”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău