Doi candidați au fost selectați pentru a participa la etapa de interviu în concursul pentru funcția de director general al ANSC

  • 11 Octombrie 2021 12:04
Doi candidați au fost selectați pentru a participa la etapa de interviu în concursul pentru funcția de director general al ANSC

Doi candidați au fost selectați de Comisia parlamentară pentru Economie, Buget și Finanțe pentru a participa la etapa de interviu în concursul pentru funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Este vorba despre directoarea general-adjunctă a instituției, Irina Gutnic, și de expertul pe domeniul achizițiilor publice al Asociației Promo-LEX, Serghei Merjan, după cum a anunțat președintele comisiei parlamentare, deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

În total, la această funcție au candidat nouă persoane. Interviurile se vor desfășura pe 27 octombrie și vor fi transmise live, urmând a fi invitați în calitate de observatori reprezentanți ai societății civile din domeniu, a mai scris Dumitru Alaiba pe Facebook.

„Azi am avut o ședință extraordinară a. Unicul subiect - concursul la funcția de A trebuit să ne convocăm la maximum 5 zile după termenul limită de depunere a dosarelor. Din cei 9 candidați s-a decis invitarea la faza de interviu a doamnei Irina Gutnic și a domnului Serghei Merjan, pentru data de 27 octombrie. Candidaților li se va solicita să prezinte suplimentar unele acte din dosar”, se arată în mesajul deputatului PAS.

Concursul a fost anunțat pe 22 septembrie de Comisia economie, buget și finanțe, după ce, pe 10 septembrie, Anatolie Zagorodnîi și-a depus cererea de demisie din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC, iar pe 16 septembrie deputații au aprobat cererea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău