Doi candidați admiși la concursul pentru șefia Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Unul dintre ei este un deputat PSRM

  • 18 Iulie 2021 18:37
Doi candidați admiși la concursul pentru șefia Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Unul dintre ei este un deputat PSRM

Mihail Paciu și Vadim Stîngaci au fost admiși la concursul pentru ocuparea funcției publice vacante de șef al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit ecopresa.md, Vadim Stîngaci a deținut anterior funcția de șef adjunct al Inspectoratului pentru protecția mediului, inclusiv  și funcția de șef interimar al Inspectoratului. 

Cel de-al doilea candidat este Mihail Paciu de meserie inginer – agronom, după ce a absolvit în 2002 Universitatea Agrară de Stat din Moldova. Paciu a fost deputat în legislatura a X, fracțiunea PSRM și s-a regăsit pe lista blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor sub numărul 62, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.   

Potrivit ministerului, la 19 iulie, urmează a fi desfășurată proba scrisă a concursului, iar în cinci zile e necesar desfășurarea interviului pentru această funcție. Ulterior, Comisia de Concurs a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului urmează să desemneze candidatul câștigător, iar numirea în funcție este efectuată prin Ordinul Ministrului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău