Doi călători vor fi cercetați penal pentru deținerea și folosirea actelor falsificate

  • 21 August 11:28
Doi călători vor fi cercetați penal pentru deținerea și folosirea actelor falsificate

În punctul de trecere Cahul, polițiștii de frontieră au identificat doi conaționali care dețineau acte falsificate. Ambii bărbați au relatat că documentele au fost obținute prin intermediari, iar pentru serviciile acestora ar fi oferit câte 200 și 300 de euro.

Ieri, 20 august, în jurul orei 15.30, un pasager al unui autocar, care se deplasa spre Italia, a fost  supus verificărilor amănunțite. Controlul de nivelul II s-a desfășurat în baza analizei de risc și la existența unor bănuieli rezonabile. Ca urmare, în portmoneul personal a fost depistat un certificat de pregătire profesională a conducătorului auto, eliberat de autoritățile române. La cercetarea minuțioasă cu ajutorul tehnicii din dotare, polițiștii de frontieră au constatat că este falsificat. În consecință, posesorul documentului – un locuitor al sat. Cișmichioi, r-nul Vulcănești, a declarat că la Galați, România, și-a perfectat acest certificat. A apelat la ajutorul unei persoane care operativ, contra sumei de 300 de euro, i-a obținut documentul cu pricina. A precizat că era sigur de veridicitatea acestuia, deoarece mulți ani la rând l-a folosit peste hotare. 

Două ore mai târziu, pe sensul de ieșire din Moldova s-a prezentat, în calitate de pasager al unei mașini de ocazie, un tânăr din sat. Chirsovo, r-nul Comrat. Și în cazul dat, în baza analizei de risc polițiștii de frontieră au dispus controlul suplimentar asupra pasagerului. Ca rezultat, în portmoneu s-a depistat o carte de identitate,  care ar fi emisă de autoritățile bulgare. Actul prezenta semne clare de falsificare. La audieri, cetățeanul a relatat inițial că și-a perfectat documentul la Ceadîr-Lunga, oferind 200 de euro, ca ulterior să se eschiveze de a oferi declarații. În aceste circumstanțe, persoana a luat hotărârea să se întoarcă în țară, însă nu înainte de a fi anunță că pe numele ei vor fi inițiate cercetări pe faptul săvârșirii infracțiunii de uz de acte oficiale false, se arată în comunicat.

În ambele cazuri, actele falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în Direcția expertiză a documentelor a IGPF. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer fragmentat
Umiditate:79 %
Vint:3,13 m/s
Fri
12
Sat
11
Sun
10
Mon
11
Tue
13

Curs oficial BNM 29 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3287 -0.0088
USD 17.5164 -0.0243
RON 4.1075 -0.0024
UAH 0.6651 0.0001
RUB 0.2487 -0.0009
Arhivă Radio Chișinău