Doi bărbați, bănuiți că ar fi organizat trecerea ilegală în R. Moldova pentru șase cetățeni străini. Ar fi primit 27 de mii de dolari pentru „servicii”

  • 14 August 2023 11:30
Doi bărbați, bănuiți că ar fi organizat trecerea ilegală în R. Moldova pentru șase cetățeni străini. Ar fi primit 27 de mii de dolari pentru „servicii”

Polițiștii de frontieră în comun cu Procuratura Briceni au documentat doi conaționali, bănuiți de organizarea migrației ilegale. Cei doi au fost plasați în arest preventiv pentru 72 de ore.

Potrivit IGPF, procurorii și polițiștii de frontieră au stabilit în cadrul investigațiilor că bănuiții, împreună cu alte persoane, au organizat pentru șase cetățeni străini intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova. Străinii ar fi plătit pentru aceste servicii o sumă de 27 000 dolari SUA.

Totodată, conform informațiilor operative, fiecare dintre complici avea rolul determinat în comiterea infracțiunii: preluarea, asigurarea trecerii clandestine a frontierei de stat, transportarea pe teritoriul Republicii Moldova.

În rezultatul măsurilor comune, cei doi conaționali, documentați pentru organizarea migrației ilegale, au fost depistați în flagrant în timp ce preluau cetățenii ucraineni din zona de frontieră.

Aceștia sunt reținuți pentru 72 de ore.

În continuare sunt efectuate acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,66 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău