Doi australieni, izolați mai multe zile pe o insulă după ce au fost atacați de crocodili, au fost salvați

  • 16 Noiembrie 2021 12:07
Doi australieni, izolați mai multe zile pe o insulă după ce au fost atacați de crocodili, au fost salvați

Doi australieni au fost salvați după ce au rămas câteva zile blocați pe o insulă, fără apă potabilă și înconjurați de crocodili, relatează Xinhua marți, scrie AGERPRES.

Cei doi bărbați, în vârstă de 32 și 33 de ani, au fost salvați luni de localnici, după ce au rămas izolați pe o insulă de mangrove în urma scufundării bărcii în care se aflau.

Cei doi au plecat joi într-o excursie la pescuit pe râul Daly, infestat cu crocodili, la peste 100 de kilometri sud-vest de Darwin, în Teritoriul de Nord (NT) din Australia.

La scurt timp, însă, barca lor a lovit un obiect aflat sub apă și s-a scufundat în câteva secunde.

Shaun Gill, superintendent în cadrul diviziei de suport a poliției din NT, a descris incidentul drept cel mai ''îngrozitor'' pe care l-a întâlnit în cariera sa de 30 de ani. ''Un bărbat a încercat să înoate cât de repede a putut, iar celălalt a rămas în urmă și a încercat să se agațe de ceva'', a declarat Gill pentru News Corp Australia, luni seară.

''În acest timp, un crocodil a încercat să atace. S-a dus după el, iar el a trebuit să arunce cu obiecte în el pentru a rămâne în viață. De mai multe ori crocodilul s-a lăsat sub apă în timp ce ei înotau. El a crezut că își vor găsi sfârșitul'', a adăugat reprezentantul poliției.

Ajunși pe o insulă din apropiere, cei doi au trăit trei zile în condiții de căldură extremă pe malurile pline de noroi, fără mâncare, apă potabilă sau posibilitatea de a trimite un semnal de urgență.

Ei au fost nevoiți să lingă apă de pe frunze și să bea urină pentru a supraviețui și au reușit să confecționeze un semnal de ''Ajutor'' dintr-o geantă frigorifică.

Potrivit 9News, cei doi au fost salvați luni de un localnic, Shane Taylor, și de prietenul acestuia.

Ei au fost transportați la Royal Darwin Hospital de unde au fost ulterior externați.

Gill a declarat că bărbații au fost traumatizați de cele întâmplate. ''Când au fost găsiți, erau complet deshidratați'', a spus el. ''Le va lua destul de mult timp să treacă peste asta'', a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău