Doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina. Mesaje din partea oficialilor Republicii Moldova: Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar!

  • 24 Februarie 10:00
Doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina. Mesaje din partea oficialilor Republicii Moldova: Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar!

În contextul zilei de 24 februarie, Președinta Rep. Moldova Maia Sandu, Președintele Parlamentului Igor Grosu, dar și Premierul Dorin Recean au adresat câte un mesaj cu prilejul celei de-a 2-a aniversări a invaziei brutale a Rusiei împotriva Ucrainei. Oficialii au declarat că „acești doi ani de război au arătat că puterea adevărată stă în omenie, în solidaritate și curaj”, transmite Radio Chișinău.

Președinta Maia Sandu a evocat curajul ucrainenilor în lupta pentru libertate și a exprimat solidaritatea Rep. Moldova cu poporul ucrainean:
„Astăzi se fac doi ani de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, doi ani în care, zilnic, în țara vecină sunt bombardate spitale, grădinițe, magazine, blocuri de locuit, biserici. Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm și doi ani de rezistență. Sunt doi ani de când Ucraina stă dreaptă și demnă și prin eroismul ucrainenilor - militari și civili - apără libertatea întregului continent european și pacea în țara noastră. Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar. În acești doi ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății. Moldova și-a arătat sieși și lumii întregi că alege viața și că va sări mereu în ajutor celor aflați la nevoie. Moldovenii vor să trăiască în bună înțelegere și noi vom face tot ce ne stă în puteri ca în țara noastră să fie pace”, a declarat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul Dorin Recean a reiterat că în ciuda tuturor provocărilor, în Rep. Moldova e pace:

2 ani de război în Ucraina ne-au adus greutăți de neimaginat înainte. Dar ne-au arătat și că puterea adevărată stă în omenie, în solidaritate și curaj. Republica Moldova a primit și găzduit sute de mii de refugiați de la începutul războiului Rusiei în Ucraina. De 2 ani, în ciuda tuturor provocărilor, în Moldova e pace.  Oamenii din satele și orașele noastre sunt în siguranță, trenurile circulă, avioanele zboară, iar Guvernul construiește drumuri, modernizează spitale, grădinițe, școli, susținem deschiderea afacerilor acasă.  Vom continua să fim de partea binelui. Vom continua să construim Moldova Europeană, să o facem mai puternică și mai rezistentă. Vom continua să facem totul pentru pace”, a scris premierul Dorin Recean, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Președintele Parlamentului Igor Grosu a evidențiat faptul că în continuare lumea liberă va continua să acționeze pentru pace:
De 2 ani Ucraina luptă pentru demnitate și neam, luptă pentru viață. De 2 ani lumea liberă acționează ca o singură voce - vocea binelui. Și asta vom continua să facem până când binele va învinge și pacea va fi restaurată”, a spus Igor Grosu

Precizăm că, sâmbătă, 24 februarie, se împlinesc doi ani de când Federația Rusă a invadat Ucraina. Zeci de mii de ucraineni au murit în urma bombardamentelor, printre ei și civili, inclusiv femei și copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău