Doi alegători au deteriorat intenționat buletinele de vot într-o secție de votare și riscă „să fie sancționați pentru samovolnicie”

  • 24 Februarie 2019 11:20
Doi alegători au deteriorat intenționat buletinele de vot într-o secție de votare și riscă „să fie sancționați pentru samovolnicie”

Procesul electoral se desfășoară fără incidente grave, potrivit poliției. Totuși, doi alegători au deteriorat în mod intenționat buletinele de vot într-o secție de votare de la Soroca și ei riscă „să fie sancționați pentru samovolnicie”, a declarat șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Marin Maxian.

Un alt incident a fost înregistrat la o secție de votare din Ialoveni, unde un alegător a luat cu el ștampila de vot.

În timpul zilei de ieri, la trei secții de votare din sectorul Botanica al Capitalei a fost pană de curent. Poliția a mai raportat, de asemenea, și faptul că, tot ieri, în apropierea unei secții de votare a fost plasat un mesaj electoral. Incidente au fost și la Comrat, unde un simpatizant al unui partid politic a împrăștiat pliantele electorale ale altui concurent electoral. 

Poliția le reamintește cetățenilor că, în ziua alegerilor, este interzisă propaganda electorală în secțiile de votare și în imediata lor apropiere. 

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, peste 4200 de polițiști urmăresc să fie respectată ordinea publică la cele 2018 secțiile de votare din R. Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău