Doi agenți de patrulare, reținuți de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi pretins și primit 1500 de euro de la un șofer beat

  • 17 Noiembrie 2023 10:26
Doi agenți de patrulare, reținuți de CNA pentru corupere pasivă. Ar fi pretins și primit 1500 de euro de la un șofer beat

Doi agenți de patrulare din cadrul Serviciului patrulare Ialoveni-Hâncești, al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii Procuraturii municipiului Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă, transmite CNA.

CNA a comunicat că aceștia ar fi cerut mită de la un șofer pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate alcoolică.

Potrivit materialelor cauzei, pe 16 noiembrie, șoferul a fost stopat de către doi polițiști de patrulare care în urma verificării alcoolemiei au constatat că șoferul s-ar fi aflat la volan în stare de ebrietate. Astfel, pentru a nu înregistra cazul în conformitate cu prevederile legale, bănuiții ar fi pretins și primit 1500 de euro.

În acest caz, au fost efectuate percheziții în automobilul de serviciu al INSP. Au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 1480 de euro și 400 de lei, transmiși sub controlul ofițerilor CNA. Cei doi bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore și plasați în izolatorul CNA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău