Dodon spune că se va împrieteni cu Ucraina, dar nu renunță la declarațiile sale cu privire la Crimeea

  • 23 Noiembrie 2016 14:37
Dodon spune că se va împrieteni cu Ucraina, dar nu renunță la declarațiile sale cu privire la Crimeea

Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, se declară convins că va putea edifica relații de prietenie cu Ucraina, după ce va fi învestit în funcție. În același timp, el spune că nu are ce ce adăuga la declarațiile sale anterioare cu privire la Crimeea, despre care, în campania electorală a zis că ar aparține Rusiei.

Solicitat de NewsMaker.md, Dodon a declarat că nu ar avea ce adăuga la toate comentariile care le-a mai făcut pe marginea acestui subiect.

„După preluarea mandatului, dacă va fi necesar, vom face precizările de rigoare. Suntem convinși că vom avea relații bune, de prietenie și bună vecinătate cu Ucraina”, a mai spus el.

Amintim că, în cadrul unor dezbateri televizate în timpul campaniei electorale, Igor Dodon a declarat că peninsula Crimeea ar fi teritoriu al Federației Ruse.

La scurt timp după aceste declarații, ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatișin, a fost convocat la Kiev, pentru consultări.

Ceva mai târziu, într-un interviu pentru Europa Liberă, Igor Dodon a repetat că „momentan Crimeea este parte a Federației Ruse”, dar „juridic acest lucru nu a fost recunoscut de nimeni, inclusiv de Republica Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău