Dodon salută revizuirea deciziilor Curții Constituționale și afirmă că „criza a fost depășită”

  • 15 Iunie 2019 14:46
Dodon salută revizuirea deciziilor Curții Constituționale și afirmă că „criza a fost depășită”

Criza politică și constituțională a fost depășită, a comentat președintele Igor Dodon, după ce Curtea Constituțională și-a revizuit și și-a anulat hotărârile pronunțate în data de 7-9 iunie 2019.

”Toate interpretările juridice defectuoase care au dus la instituirea crizei politice și instituționale în Republica Moldova au fost înlăturate”, a subliniat Igor Dodon, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, sâmbătă, Curtea Constituțională și-a revizuit hotărârile și avizele emise între 7-9 iunie, prin care fusese dizolvat Parlamentul și fuseseră anulate deciziile deputaților privind alegere conducerii Legislativului și desemnarea Guvernului Sandu, și le-a declarat nule. „Prin anularea actelor Curții din perioada 7-9 iunie, Parlamentul condus de dna Zinaida Greceanîi dobândește, ope constitutionis, calitatea de Parlament constituțional, fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum și actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de dna Maia Sandu”, precizează Curtea Constituțională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău