Dodon s-a întâlnit din nou cu Krasnoselski, reconfirmând menținerea trupelor ruse în Transnistria

  • 25 Decembrie 2018 20:26
Dodon s-a întâlnit din nou cu Krasnoselski, reconfirmând menținerea trupelor ruse în Transnistria

Liderul administrației oficiale de la Chișinău, Igor Dodon, a mers marți la Tighina, unde s-a întâlnit cu șeful autorităților separatiste din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

Igor Dodon scrie pe pagina sa de Facebook că a discutat cu Vadim Krasnoselski „rezultatele măsurilor de consolidare a încrederii, din ultimii doi ani”.

Potrivit afirmațiilor sale, el s-ar fi înțeles cu liderul administrației transnistrene asupra unei noi runde de negocieri în formatul 5+2.

„Ne-am expus poziția comună în raport cu oportunitatea de a iniția, într-o perspectivă apropiată, a unei ședințe în formatul de negocieri „5+2”, care ar contribui la consolidarea ulterioară a potențialului în vederea apropierii pozițiilor tuturor participanților la negocieri pentru consolidarea încrederii între părți și soluționarea problemelor existente”, scrie pe pagina lui Igor Dodon.

În același timp, Vadim Krasnoselski a declarat, citat de presa transnistreană, că „2017 a fost anul obținerii unor înțelegeri, iar 2018 a fost anul punerii lor în practică”, transmite Europa Liberă.

„Desigur, mai sunt chestiuni ce merită o atenție suplimentară, dar sunt convins că, împreună, vom reuși”, a spus liderul administrației separatiste.

La rândul său, Igor Dodon afirmă că, deopotrivă cu Krasnoselski, ar fi contribuit la menținerea trupelor ruse în stânga Nistrului, sub forma așa-ziselor „trupe de pacificare”.

„Am reconfirmat importanța menținerii actualei operațiuni de pacificare ca factor de susținere a stabilității și liniștii în Zona de Securitate. Totodată, am menționat că în anul curent, au fost anumite provocări în această direcție, însă prin eforturi comune, am reușit să le depășim fără complicații serioase, inclusiv datorită faptului că locuitorii de pe ambele maluri susțin pașii întreprinși pentru consolidarea păcii și a stabilității în țara noastră”, afirmă Igor Dodon.

În recenta sa conferință de presă anuală, liderul administrației separatiste declara că Tiraspolul nu va renunța niciodată la ideea obținerii independenței și că nu va discuta cu Chișinăul decât chestiuni de ordin social și economic, dar nu și politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău