Dodon, reclamat la Ministerul Educației și Procuratură. Alina Zotea cere verificarea acuzațiilor de plagiat

  • 02 Noiembrie 2016 16:03
Dodon, reclamat la Ministerul Educației și Procuratură. Alina Zotea cere verificarea acuzațiilor de plagiat

Deputat Partidului Liberal Alina Zotea a sesizat Ministerul Educației și Procuratura Generală în legătură acuzațiile la adresa candidatului socialist Igor Dodon, care și-ar fi plagiat teza de doctorat, folosind fără a cita lucrările mai multor autori români.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Alina Zotea publică o fotocopie a sesizării sale.

„În urma investigațiilor mass-media, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, actual deputat și candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este acuzat de plagiat în teza de doctorat susținută la Academia de Studii Economice din Moldova, Catedra bănci și burse de valori. Acesta ar fi copiat mai multe pasaje și fragmente din cel puțin două lucrări: „Bursa”, de Ioan Popa (1993) și „Tranzacții bursiere”, de Mihaela Gradu (1997), ambii autori români”, arată Alina Zotea, solicitând demararea unei anchete pentru verificarea acuzațiilor ce i se aduc deputatului Igor Dodon.

 

Igor Dodon nu a răspuns deocamdată în niciun fel acestor acuzații.

Săptămâna trevută, portalul Deschide.md a publicat o investigație, în care a identificat  mai multe pasaje și fragmente preluate de Igor Dodon din cel puțin două lucrări ale unor profesori de la Academia de Studii Economice din București în teza sa de doctor în științe economice. Igor Dodon a obținut titlul de doctor în 2012.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău