Dodon pregătește vizita la Moscova cu o ședință în problema transnistreană și promisiunea de a merge la Tiraspol

  • 28 Decembrie 2016 12:09
Dodon pregătește vizita la Moscova cu o ședință în problema transnistreană și promisiunea de a merge la Tiraspol

După ce a făcut ieri o vizită la Comrat, unde s-a întâlnit cu bașkanul Irina Vlah, noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, convocat astăzi o ședință de lucru cu consilierii săi, pentru a discuta apropiata sa vizită la Tiraspol.

La ședință au participat consilierul prezidențial pentru Reintegrare, Vasili Șova, și cel pentru politică externă, Andrei Neguță, cu care Igor Dodon a discutat de asemenea și situația actuală în reglementarea conflictului transnistrean, în contextul apropiatei vizite la Moscova, anunță șeful statului într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

El nu pecizează însă data la care ar urma să facă vizita la Tiraspol și dacă a ajuns la un acord în acest sens cu autoritățile transnistrene.

Amintim că Igor Dodon va merge în prima sa vizită oficială, pe 17 ianuarie, la Moscova, unde are programată o întâlnire cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Igor Dodon s-a pronunțat în repetate rânduri pentru federalizarea Republicii Moldova, poziție agreată tacit de autoritățile ruse, însă respinsă ca o soluție tardivă de noua administrație separatistă de la Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău