Dodon nu renunță la federalizarea R. Moldova: Altă SOLUȚIE nu există

  • 21 Mai 2016 12:11
Dodon nu renunță la federalizarea R. Moldova: Altă SOLUȚIE nu există

Liderul PSRM Igor Dodon se pronunță în continuare pentru federalizarea Republicii Moldova, consoderând că aceasta este singura soluție viabilă pentru reglementarea conflictului transnistrean.

„Altă soluție nu există. Și acest lucru îl înțeleg toți. Îl înțeleg și americanii, îl înțeleg și europenii, îl înțeleg și rușii.”, a declarat Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă.

Tiotodată, el consideră că militarii ruși staționează legal în regiunea de est a Republicii Moldova, având statutul de pacificatori, iar problema munițiilor va fi rezolvată când va fi identificată o soluție polșitică de reglementare a conflictului.

Amintim că la începutul anilor 2000 a existat un plan de federalizare a Republicii Moldova, așa-numitul ”plan Kozak”, dar autoritățile comuniste de atunci au renunțat în ultimul moment la semnarea acestuia, în urma presionilor interne dar și a celor din partea Occidentului.

 În prezent, autoritățile de la Chișinău pledează pentru acordarea unui statut special Transnistriei în cadrul Republicii Moldova, opțiune care este împărtășită de toți participanții la negocvierile în formatul 5+2.

Potrivit art.1 din Constituție ”Republica Moldova este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău