Dodon le-ar fi promis transnistrenilor că, după alegerile din 2018, R.Moldova ar putea adera la Uniunea Euroasiatică

  • 08 Octombrie 2017 13:35
Dodon le-ar fi promis transnistrenilor că, după alegerile din 2018, R.Moldova ar putea adera la Uniunea Euroasiatică

După alegerile din 2018 Republica Moldova ar putea deveni membră cu drepturi depline a Uniunii Euroasiatice, a declarat președintele Igor Dodon în timpul unei întrevederi cu reprezentanți ai societății civile din stânga Nistrului, la care au participat și reprezentanți ai Partidului Comuniștilor din regiune.

Potrivit unui comunicat al acestei formațiuni, liderul comuniștilor transnistreni l-a întrebat pe Igor Dodon despre perspectivele aderării Republicii Moldova la Uniunea Euroasiatică, iar acesta ar fi răspuns că acest lucru va fi posibil după alegerile parlamentare din 2018.

 „Igor Dodon a răspuns că în timpul apropiat Republica Moldova urmează să obțină statutul de observator în Uniunea Euroasiatică, iar chestiunea privind statutul cu drepturi depline va putea fi rezolvată după alegerile parlamentare din 2018”, potrivit comunicatului.

Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook despre întrevederea de sâmbătă de la Holercani cu reprezentanții societății civile din Transnistria, care a avut loc „în contextul dezvoltării ideii privind crearea unei Platforme de dialog social pentru împăcare și conсiliere între cele două maluri ale Nistrului”. 

El susține că a abordat situația actuală cu privire la Transnistria, precum și problemele cu caracter politic, economic și social, dar nu menționează nimic despre discuțiile privind posibila aderare a R. Moldova la Uniunea Euroasiatică. 

Amintim că la începutul lunii aprilie Igor Dodon a semnat un acord de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică, dominată de Moscova, iar ulterior, a anunțat că liderii statelor membre ale acestei organizații au acceptat acordarea statutului de observator. 

Premierul Pavel Filip declara în aprilie că Memorandumul de colaborare cu Uniunea Economică Eurasiatică semnat de Igor Dodon este un document nul, fără valoare juridică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău