Dodon l-a asigurat pe ambasadorul SUA la Chișinău că nu va denunța Acordul de Asociere cu UE

  • 10 Februarie 2017 07:39
Dodon l-a asigurat pe ambasadorul SUA la Chișinău că nu va denunța Acordul de Asociere cu UE

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit joi, 9 februarie, cu ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, James Pettit. Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, cei doi au discutat despre vizitele președintelui la Moscova și Bruxelles, iar Igor Dodon l-a asigurat pe ambasadorul american că nu intenționează să inițieze procedura de denunțare a Acordului de Asociere cu UE.

În același timp, Ambasadorul James Pettit i-a mulțumit lui Igor Dodon pentru contribuția sa la abordarea unitară a procesului de reglementare a diferendului transnistrean în formatul 5+2. Ambasadorul, de asemenea, a reafirmat respectul SUA pentru neutralitatea Republicii Moldova, menționând importanța cooperării bilaterale în modernizarea forțelor armate ale Republicii Moldova.

Un mesaj despre această întrevedere a publicat și Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook, în care menționează succint că în cadrul discuțiilor a avut un schimb de opinii privind situația social-politică din Republica Moldova, precum și perspectivele de extindere și aprofundare a relațiilor de colaborare bilaterală.

Totodată acesta menționează că l-a felicitat pe ambasadorul Pettit cu prilejul a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre SUA și Republica Moldova.

 Citiți și Igor Dodon nu exclude posibilitatea denunțării Acordului de Asociere cu UE 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:3,09 m/s
Wed
1
Thu
-0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău