Dodon l-a asigurat pe ambasadorul SUA la Chișinău că nu va denunța Acordul de Asociere cu UE

  • 10 Februarie 2017 07:39
Dodon l-a asigurat pe ambasadorul SUA la Chișinău că nu va denunța Acordul de Asociere cu UE

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit joi, 9 februarie, cu ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, James Pettit. Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, cei doi au discutat despre vizitele președintelui la Moscova și Bruxelles, iar Igor Dodon l-a asigurat pe ambasadorul american că nu intenționează să inițieze procedura de denunțare a Acordului de Asociere cu UE.

În același timp, Ambasadorul James Pettit i-a mulțumit lui Igor Dodon pentru contribuția sa la abordarea unitară a procesului de reglementare a diferendului transnistrean în formatul 5+2. Ambasadorul, de asemenea, a reafirmat respectul SUA pentru neutralitatea Republicii Moldova, menționând importanța cooperării bilaterale în modernizarea forțelor armate ale Republicii Moldova.

Un mesaj despre această întrevedere a publicat și Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook, în care menționează succint că în cadrul discuțiilor a avut un schimb de opinii privind situația social-politică din Republica Moldova, precum și perspectivele de extindere și aprofundare a relațiilor de colaborare bilaterală.

Totodată acesta menționează că l-a felicitat pe ambasadorul Pettit cu prilejul a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre SUA și Republica Moldova.

 Citiți și Igor Dodon nu exclude posibilitatea denunțării Acordului de Asociere cu UE 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău