Dodon începe lupta pentru cucerirea puterii totale (Revista presei)

  • 25 Ianuarie 2017 09:23
Dodon începe lupta pentru cucerirea puterii totale (Revista presei)

Revista presei din 25 ianuarie 2017

Dodon începe lupta pentru cucerirea puterii totale. Armele lui: referendumul și greva prezidențială, titrează portalul Moldnova. Președintele Igor Dodon vrea dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate în cursul acestui an, iar pentru a-și atinge acest obiectiv intenționează să organizeze un referendum care să-i dea aceste puteri și a anunțat că va declanșa greva prezidențială pentru a provoca o criză guvernamentală. Igor Dodon a lăsat să se înțeleagă că vor exista proteste la care va participa sau chiar va cere oamenilor să iasă în stradă.

Dodon ca Putin, comentează Ziarul Național conferință de presă în DIRECT susținută de acestea.

Și Adevărul îl citează pe Dodon, care a declarat că „în timpul cel mai apropiat va iniția modificarea Constituției prin referendum, pentru a acorda președintelui țării dreptul de a dizolva Parlamentul”.

PREȘEDINTELE VREA ÎMPUTERNICIRI SPORITE ȘI… REFERENDUMURI ZGOMOTOASE – titrează Report.md.  La o lună de la instalarea în funcție, Igor Dodon vrea împuterniciri sporite și anunță că va încerca să le dobândească prin referendum.

Dodon amenință Curtea Constituțională, devenind, astfel, un pericol pentru ordinea constituțională a statului – atenționează Evenimentul Zilei. Curtea Constituțională a arătat că președintele poate bloca o singură dată numirea unui ministru. Astfel, premierul poate veni a doua oară cu aceeași propunere, iar șeful statului este obligat să o accepte. Acesta a declarat însă că nu va respecta decizia Curții. „Poate că Igor Dodon consideră că funcția sa îi permite să ia în bășcălie decizia Curții Constituționale, să-și permită atacuri mojicești? Cum poate fi calificată afirmația sa, lansată pe o rețea de socializare: „Curtea Constituțională „se joacă cu focul!”? – se întreabă publicația.

Portalul economic Mold-street relevă că Guvernul a inițiat negocieri secrete cu Gazprom privind soarta datoriilor la gaz. După vizita oficială la Moscova a lui Igor Dodon, în capitala Federației Ruse a plecat în regim operativ și o delegație guvernamentală în frunte cu viceministrul Economiei Valeriu Triboi. Potrivit unor surse guvernamentale, principalul subiect pe agenda negocierilor este un acord de restructurare a datoriilor care se ridică la 800 de milioane de dolari, informează Mold-street.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău