VIDEO | Dodon declară că nu va semna astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului. Luni, consultații cu fracțiunile parlamentare

  • 08 Iunie 2019 10:17
VIDEO | Dodon declară că nu va semna astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului. Luni, consultații cu fracțiunile parlamentare

Președintele Igor Dodon spune că nu va semna astăzi, 8 iunie, decretul de dizolvare al Parlamentului. Luni, el va invita fracțiunile parlamentare pentru consultări. Anunțul a fost făcut la o conferință de presă.

El a făcut referire la prevederile legale care spun că el poate  să dizolve Parlamentul, după consultarea fracțiunilor parlamentare. CC prin hotărârile sale spune expres că doar președintele dispune de dreptul de a dizolva Parlamentul, a mai declarat Igor Dodon.

El a vorbit și despre faptul că Republica Moldova ar fi în preajma unei destabilizări.

„Situația este una foarte complicată și gravă. Suntem în preajma unei destabilizări masive a situației în R. Moldova. Cei care vin prin revoluție, în nouă din zece cazuri așa și pleacă. Se încearcă prin destabilizare de a mai prelungi mandatul de guvernare. Noi am făcut tot posibilul să nu fie destabilizări”, a mai precizat Igor Dodon.

Ieri, Curtea Constituțională a emis o decizie în care stipulează că Parlamentul de legislatura a X-a trebuia să încheie formarea Guvernului până la data de 7 iunie 2019, inclusiv.

Între timp, reprezentanții Partidului Socialiștilor și ai blocului ACUM poartă în continuare discuții la Parlament în vederea formării unei majorități. Ei consideră că termenul de formare a Guvernului nu a expirat ieri, așa cum a statuat Curtea Constituțională.

Reprezentanții blocului ACUM califică decizia Curții drept abuz, iar socialiștii o consideră „tentativă de uzurpare a puterii în stat”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău