Dodon convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate, în legătură cu declarațiile de Unire semnate de mai multe localități

  • 31 Ianuarie 2018 19:56
Dodon convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate, în legătură cu declarațiile de Unire semnate de mai multe localități

Președintele Igor Dodon a anunțat că va convoca Consiliul Suprem de Securitate după ce câteva localități din Republica Moldova au votat declarații de unire cu România.

În opinia președintelui Igor Dodon, Consiliul Suprem de Securitate de la Chișinău trebuie să ia ”atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”.

Reacția șefului statului survine în urma unor declarații simbolice de unire adoptate în ultima vreme de câteva localități din R. Moldova.

Săptămâna trecută, în contextul marcării a 159 de ani  de la Unirea Principatelor Române, șapte localități din Republica Moldova au votat declarații de Unire cu România.

Prima localitate care a  semnat o asemenea declarație a fost comuna Parcova din raionul Edineț, din nordul R. Moldova. Gestul simbolic a fost urmat de patru localități din centru și două din sudul țării.

Prin declarațiile de unire, cetățenii și-au exprimă bucuria de a sărbători împreună cu „frații noștri români de pretutindeni Centenarul Marii Uniri 1918-2018 și adeziunea la valorile naționale și democratice ale spațiului cultural românesc”, afirmă semnatarii declarațiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău