Dodon anunță proteste masive în Chișinău

  • 13 Octombrie 2015 13:50
Dodon anunță proteste masive în Chișinău

Partidul Socialiștilor anunță proteste masive pentru joi, în centrul Chișinăului, în timpul primei ședințe a legislativului din sesiunea de toamnă-iarnă.

Liderul PSRM a declarat într-o conferință de presă că protestatarii vor înconjura sediul Parlamentului și a sugerat că nu le va permite deputaților să iasă până când nu vor fi acceptate revendicările manifestanților. Igor Dodon a precizat că protestatarii nu intenționează să ia cu asalt  sediul Legislativului și că vor manifesta pașnic. În același timp, el a anunțat că nu va accepta dialogul cu guvernarea la care au făcut apel autoritățile.

Primăria municipiului Chișinău va depune o cerere de chemare în judecată, pentru a interzice desfășurarea acțiunii de protest anunțată de PSRM.

Potrivit unei declarații difuzată de administrația locală, acțiunea de protest planificată pentru data de 15 octombrie a.c., în forma anunțată de organizatori, cu sistarea circulației transportului pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, încalcă Legea privind întrunirile. Or, în cazul oricăror acțiuni publice, inclusiv întruniri, organizatorul întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu crea inconveniențe disproporționate participanților sau trecătorilor.  Prin această acțiune, organizatorii vor periclita circulația transportului public, iar locuitorilor Chișinăului le va fi încălcat dreptul de a se deplasa pe străzile orașului.

Ieri Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a depus, la cancelaria Primăriei municipiului Chișinău o declarație prealabilă, prin care informează despre intenția de a organiza, pe 15 octombrie 2015, în scuarul Parlamentului Republicii Moldova, o acțiune de protest. Totodată, organizatorii solicită redirecționarea transportului public de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și sistarea circulației pe artera principală a orașului, pe data de 15 octombrie 2015, între orele 12.00 – 18.00.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău