Documentele găsite de FBI pe iahtul oligarhului Suleiman Kerimov blocheaza definitiv orice șansă a lui de a-și scoate nava din Fiji

  • 06 Mai 2022 15:13
Documentele găsite de FBI pe iahtul oligarhului Suleiman Kerimov blocheaza definitiv orice șansă a lui de a-și scoate nava din Fiji

Autoritățile din Fiji care au făcut percheziții pe un iaht pe care l-au confiscat la cererea SUA au găsit documente acuzatoare la adresa proprietarului, oligarhul rus Suleiman Kerimov, a declarat FBI, citat de Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Amadea a ajuns în Fiji în 13 aprilie, după o călătorie de 18 zile din Mexic, și de atunci a fost în centrul unei încercări a SUA de a-l confisca, ca parte a sancțiunilor americane împotriva Rusiei, mai scrie sursa citată

Poliția din Fiji și agenții FBI au confiscat Amadea joi, la un debarcader, la două zile după ce un tribunal din Fiji a admis un mandat american care îl lega de spălare de bani.

Înalta Curte din Fiji a respins vineri o cerere de suspendare formulată de proprietarul înregistrat al navei, Millemarin Investments, pentru a împiedica autoritățile americane să o scoată din Fiji, a declarat procurorul general din Fiji.

Super-iacht-ul de 300 de milioane de dolari a fost predat autorităților americane, a precizat acesta.

FBI a transmis într-o declarație care însoțea mandatul de confiscare din SUA că autoritățile din Fiji au găsit pe Amadea documente care arată încălcări ale legislației americane, deoarece Kerimov a fost sancționat de Statele Unite în 2018.

Nava avea costuri de funcționare de 25-30 de milioane de dolari.

Avocații proprietarului înregistrat al navei, compania Millemarin Investments din Insulele Cayman, au negat că aceasta ar fi deținută de Kerimov. Avocatul navei, Feizal Haniff, a refuzat să comenteze vineri pentru Reuters.

Statele Unite susțin că Kerimov deține în mod efectiv Amadea din august 2021, dar dovezile pentru această afirmație au fost redactate în mandat.

FBI a declarat că s-a încercat evitarea confiscării navei Amadea "aproape imediat" după ce trupele ruse au intrat în Ucraina.

Documentele navei arătau că următoarea destinație ar fi fost Filipine, dar FBI crede că, de fapt, se îndrepta spre portul rusesc Vladivostok.

Mulți oligarhi ruși au încercat din martie să își mute iahturile în Rusia pentru a scăpa de sancțiunile americane, a declarat FBI.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău