DOC | Transportatorii rutieri anunță un nou protest

  • 10 Decembrie 2021 11:46
DOC | Transportatorii rutieri anunță un nou protest

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) informează că transportatorii rutieri de persoane vor organiza un protest repetat împotriva MIDR și ANTA joi, 16 decembrie 2021 în PMAN cu participarea a aproximativ 200 unități de transport. Cerințele rămân aceleași.

De la data ultimului protest și până în prezent MIDR nu a întreprins nici o acțiune prescrisă de legislație pentru a efectua calculele necesare și a aproba un nou tarif pentru serviciile de transport și serviciile de autogară. MIDR nu a venit cu propuneri de a micșora din povara transportatorilor de a suporta cheltuielile excesive pe care le incasează gările, nu a venit cu măsuri eficiente de combatere a transportului ilicit, care inevitabil vor duce la majorarea coeficientului de îmbarcare în transportul legal, nu a anulat nici unul din actele ilegale emise de MEI în scopul protejării activității ilegale a gărilor, etc.
 
Chiar în perioada dintre protestele transportatorilor angajații ANTA și MIDR se implică în acte evidente de corupție și atacuri rider. Toate aceste acțiuni/inacțiuni ale MIDR demonstrează că schemele ilegale care au funcționat anii precedenți acum au fost preluate și se realizează la turații mai mari, iar interesele legale ale transportatorilor sunt ignorate.
 
Din acest motiv, protestul din 16 decembrie va fi efectuat în două modalități și concomitent cu ieșirea în PMAN a unităților de transport vor fi suspendate pe întreg teritoriul țării un număr impunător de curse regulate, se arată în comunicat.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău