DOC | Sesizare la CEC după declarațiile lui Igor Dodon privind sondajele realizate săptămânal

  • 29 Septembrie 2020 16:04
DOC | Sesizare la CEC după declarațiile lui Igor Dodon privind sondajele realizate săptămânal

Reprezentantul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Sergiu Litvinenco, a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală după ce președintele Igor Dodon a vorbit despre sondajele realizate săptămânal.

Și anume este vorba despre faptul că, la 25 septembrie, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat următoarele: ”Cu sondajele, ca să cunoașteți, noi în fiecare săptămână facem măsurări (...)”.

„M-am uitat în rapoartele financiare ale grupului de inițiativă care a colectat semnături pentru susținerea lui Igor Dodon și nu am văzut niciun leu declarat pentru sondaje. Urmare acestui fapt, concluzionez că Igor Dodon fie minte din nou, fie sondajele efectuate sunt achitate cu mijloace financiare nedeclarate, implicit cu proveniență dubioasă (kuliok, Bahamas sau altele asemenea). Menționez că finanțarea fie a grupului de inițiativă, fie a unui concurent electoral cu bani nedeclarați – indiferent că sunt din kulioace sau Bahamas – este categoric interzisă”, a declarat Sergiu Litvinenco. 

Menționăm că Igor Dodon a făcut declarațiile respective în contextul publicării sondajului IRI care au dat-o drept câștigătoare la alegerile prezidențile liderul PAS, Maia Sandu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău