DOC | R. Moldova nu a primit nicio ofertă pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID-19

  • 09 Aprilie 2021 12:13
DOC | R. Moldova nu a primit nicio ofertă pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID-19

Nici o ofertă pentru achiziționarea vaccinului anti Covid nu a fost depusă în cadrul procedurii inițiate de autorități, anunță Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate.

Totodată, autoritatea informează că negocierile directe cu producătorii de vaccin anti Covid continuă.

Amintim că Guvernul a anunțat pe 18 martie o licitație pentru achiziționarea a 400 mii de doze de vaccin anti-COVID-19, care urmează să fie utilizate conform Planului național de imunizare a populației.

Guvernul a alocat 70 de milioane de lei (aproximativ $4 mil.) din fondul de rezervă, adică 175 de lei (aproximativ $10) per doză.

La începutul lunii marte, Parlamentul a adoptat amendamente legislative care permit Guvernului să procure vaccinuri prin proceduri simplificate, inclusiv prin contracte directe cu furnizorii și plata anticipată, care este interzisă în condițiile achizițiilor publice. Opoziția a acuzat Guvernul că ar favoriza achiziționarea vaccinului rus "Sputnik V", al cărui cost este de aproximativ zece dolari.

Procesul de vaccinare în R. Moldova a început la 2 martie, cu vaccinuri gratuite, aduse ca ajutor umanitar din România și prin intermediul platformei COVAX.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău