DOC | Proiect de lege al președintelui Maia Sandu care vizează cetățenii din diaspora

  • 17 Iunie 2021 11:19
DOC | Proiect de lege al președintelui Maia Sandu care vizează cetățenii din diaspora

Prședintele Maia Sandu a anunțat că a pregătit un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în R. Moldova „de către concetățenii noștri din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă”. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei”, a menționat președintele.
 
Proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an.
Sperăm să obținem sprijinul următorului parlament pentru adoptarea acestui proiect de lege, iar pentru concetățenii noștri sperăm să fie un argument în plus ca să revină acasă.
 
Proiectul poate fi consultat AICI.
Sugestiile pot fi trimise, completând acest formular: https://bit.ly/2SDSosq
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău