DOC | Prețul candidaților: câți bani investesc Ion Ceban și Andrei Năstase pentru victoria în turul II (ZdG)

  • 27 Mai 2018 14:14
DOC | Prețul candidaților: câți bani investesc Ion Ceban și Andrei Năstase pentru victoria în turul II (ZdG)

În prima săptămână de campanie electorală pentru cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi în Chișinău, candidatul PSRM Ion Ceban și pretendentul PPDA-PAS-PLDM, Andrei Năstase, au cheltuit sume diferite pentru a-și face campanie, potrivit Ziarului de Gardă.

Candidatul socialiștilor, Ion Ceban, a investit aproape 322 de mii de lei pentru a-și promova imaginea la tv, radio, pe panouri stradale și pe internet. Iar contracandidatul său Andrei Năstase, spune că nu a cheltuit niciun leu pentru astfel de promovare.

Andrei Năstase raportează la Comisia Electorală Centrală cheltuieli de numai cinci lei în săptămâna de după primul tur al alegerilor locale noi din Capitală. Potrivit raportului depus la CEC, unicul donator al Platformei DA în această săptămână a fost secretarul general al formațiunii, Chiril Moțpan. Acesta a virat în contul bancar al candidatului Năstase cinci mii de lei, din această sumă însă nu au fost utilizați până în prezent decât cinci lei, pentru cheltuieli bancare. În același timp, Năstase indică donații sub formă de benzină și motorină în sumă de nouă mii de lei.

Socialistul Ion Ceban a avut cheltuieli mult mai mari în campanie. Este vorba despre 321 997 de lei, bani donați pe 25 mai de către 46 de persoane. Acestea au donat pentru candidatul PSRM de la două mii de lei până la 20 de mii de lei. Din donațiile respective Ion Ceban a plătit promovarea imaginii sale la televiziunile NTV Moldova, TNT Exclusiv, Accent TV și I-TV, la radiourile Hit FM, Radio Alla, Novoe Radio, Radio 7, Aquarelle FM, Autoradio și Europa Plus, în publicațiile „Argumenti i fakti” și Ziarul Socialiștii, pe internet și prin panouri stradale.

Cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi în Chișinău, se va desfășura pe 3 iunie. Locuitorii municipiului vor alege atunci între candidatul PSRM, Ion Ceban, care a acumulat în primul tur 40, 97 la sută din sufragii, și candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, care a obținut 32, 12 % din voturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău