DOC | Ordin emis de Ministerul Educației prin care interzice persoanelor străine accesul în instituțiile de învățământ

  • 17 Septembrie 19:35
DOC | Ordin emis de Ministerul Educației prin care interzice persoanelor străine accesul în instituțiile de învățământ

Ministerul Educației a emis astăzi, 17 septembrie, un ordin prin care interzice accesul în instituțiile de învățământ a persoanelor străine și organizarea activităților care nu au tangență cu procesul educațional.

Ordinul Ministerului a fost emis în contextul apariției în spațiul public a fotografiilor de la inaugurarea unei toalete din Gimnaziul din satul Hiliuți, în care președintele raionului de la PSRM, Vasile Scrieru, alături de socialistul Vladimir Mizdrenco, primarul satului Hiliuți, Alexandru Sandu, de la PAS și directoarea gimanziului, apar fără măști de protecție și înghesuiți la ușa veceului tăind o panglică roșie care era ținută de doi copii.

Totodată, în ordinul Ministerului se menționează că nerespectarea acestui document va duce la tragerea la răspundere a conducătorilor instituțiilor de învățământ.

l. Conducătorii instituliilor de învățământ vor permite accesul în instituțiile de învățământ a studenlilor, elevilor (copiilor) înscriși în institulia respectivă de învățământ, conform orarului de studii, а personalului angajat al instituției – соnfоrm programului de muncă, а соlаbоrаtоrilог Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, altor organe de control – în baza delegației. 

2. Accesul persoanelor mențăioneate în punctul 1 al prezentului ordin se va permite cu respectarea obligatorie а regulilor de protecție prevăzute în hotărârile Comisiei Nalionale Ехtrаоrdinаrе de Sănătate Publică. 

3. Se interzice accesul în instituțiile de învățământ а altor реrsоапе, рrесum și organizarea în cadrul instituliilor de învățământ а activităților се nu au tangență cu procesul educațional. 

4. Nеrеsресtаrеа prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară constituie temei pentru trаgеrеа la răspunderea disciplinară а conducătorilor vinovați”, se spune în ordin.

DOC | Ordin emis de Ministerul Educației prin care interzice persoanelor străine accesul în instituțiile de învățământ

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
5
Ploaie ușoară
Umiditate:86 %
Vint:1,5 m/s
Thu
14
Fri
15
Sat
15
Sun
12
Mon
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău