DOC | Lista secțiilor de votare care urmează să fie deschise în străinătate. Statele în care vor fi organizate cele mai multe

  • 06 Iunie 2021 12:15
DOC | Lista secțiilor de votare care urmează să fie deschise în străinătate. Statele în care vor fi organizate cele mai multe

Cele mai multe secții de votare peste hotare pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi deschise în Italia – 30. Pe locul doi se situează Federația Rusă – cu 17 secții de votare, urmată de România – cu 13 secții, SUA – cu 12 secții, Marea Britanie – cu 7 secții.

În Germania vor fi deschise 6 secții de votare, în Spania – 5, în Irlanda – 4, Portugalia – 3, Ucraina, Belgia, Grecia, Israel și Turcia – câte 2.

În alte state vor fi deschise numai câte o secție de votare.

Numărul și amplasarea secțiilor rămâne similar cu cel de la alegerile prezidențiale din 2020, deși atunci, la câteva secții de votare nu au ajuns  buletine de vot pentru toți alegătorii și la mai multe secții s-au format cozi cu sute de cetățeni moldoveni dornici să-și exprime dreptul la vot.

Deși inițial propusese instituirea a 162 de secții de votare peste hotare, Comisia Electorală Centrală a decis ieri să deschidă numai 139, la fel ca și la alegerile prezidențiale de anul trecut, fapt ce a stârnit nemulțumirea mai multor concurenți electorali, care au și anunțat proteste, critici din partea mai multor experți, precum și din partea președintei Maia Sandu.

Clasamentul țărilor după numărul secțiilor de votare: 

Italia (30)

Federația Rusă (17)

România (13)

SUA (12)

Franța (8)

Marea Britanie (7)

Germania (6)

Spania (5)

Irlanda (4)

Portugalia (3)

Ucraina, Turcia, Belgia, Grecia, Israel (2)

Hotărârea CEC privind numărul secțiilor de votare care urmează să fie deschise la alegerile parlamentare anticipate și repartizarea acestora poate fi consultată AICI.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău