DOC | Dodon i-a numit pe 5 dintre consilierii săi în noua componență a Consiliului Suprem de Securitate

  • 10 Martie 2017 10:56
DOC | Dodon i-a numit pe 5 dintre consilierii săi în noua componență a Consiliului Suprem de Securitate

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi, 10 martie, un decret privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate, într-o nouă componență. Președinte al Consiliului este însuși Igor Dodon, care i-a inclus în noua lui componență pe încă cinci dintre consilierii săi de la Președinție.

Este vorba despre Artur Gumeniuc, consilier în domeniul apărării și securității naționale, care a devenit membru al Consiliului, Ruslan Flocea, secretarul general al Aparatului Președinției, precum și Vasili Șova, consilier pentru reintegrare, Elena Gorelova, consilier în domeniul economic, și Maxim Lebedinschi, consilier pentru probleme juridice și relații instituționale, reprezentant al Președinției în relații cu Parlamentul și Guvernul.

Pe lângă aceștia, în noua componență a Consiliului Suprem de Securitate vor intra președintele Parlamentului Andrian Candu, premierul Pavel Filip, președintele comisiei parlamentare pentru securitate națională și apărare Roman Boțan, ministrul de Interne Alexandru Jizdan, directorul Serviciului de Informații și Securitate Mihai Balan, procurorul general Eduard Harunjen și guvernatorul Băncii Naționale Sergiu Cioclea.

În componența Consiliului nu a intrat ministrul Apărării, această funcție fiind vacantă după demiterea lui Anatol Șalaru.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon anunță că, în perioada imediat următoare, se va desfășurată prima ședință a Consiliului în noua formulă, „iar unul dintre subiectele prioritare de pe ordinea de zi este investigația furtului miliardului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău