DOC | Diploma studenților de la medicină va fi recunoscută peste hotare

  • 20 Iunie 13:20
DOC | Diploma studenților de la medicină va fi recunoscută peste hotare

Diploma studenților de la medicină va fi recunoscută peste hotare. Și asta datorită faptului că Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a obţinut statutul de instituţie acreditată internaţional de către Federația Mondială de Educație Medicală (World Federation for Medical Education - WFME).

Într-un comunicat emis de instituție, certificatul de confirmare a acreditării internaţionale pe un termen de 5 ani,a fost eliberat pe 19 iunie 2019 , în baza Protocolului nr. 46 din 14 iunie 2019 al Consiliului de acreditare al Agenției Independente de Acreditare și Rating (Independent Agency for Accreditation and Rating - IAAR) din Kazahstan - entitate abilitată de WFME cu drept de certificare internaţională a instituţiilor de învățământ. 

În acest context, rectorul Universităţii, Ion Ababii, a declarat: „Odată cu obținerea Certificatului de confirmare a acreditării internaționale, USMF Nicolae Testemițanu se poziționează pe o treaptă superioară, fapt ce demonstrează calitatea programelor de studii și a tuturor activităților desfășurate de către Universitate. Suntem onorați de performanța obținută și vom depune toate eforturile necesare pentru a corespunde în continuare standardelor internaționale”. 

Potrivit comunicatului, acreditarea internațională prezintă mai multe avantaje, și anume: consolidarea imaginii Universității și creșterea competitivității la nivel mondial, garantarea unei instruiri de înaltă calitate, conform standardelor internaționale, extinderea posibilităților de colaborare cu alte organizații similare, sporirea credibilității în fața publicului vizat (studenți, medici-rezidenți, studenți-doctoranzi, medici-cursanți, parteneri ș.a.) Pentru specialiștii pregătiți la USMF „Nicolae Testemițanu”, certificarea internațională semnifică recunoașterea diplomelor de studii în alte state ale lumii și posibilități de afirmare peste hotarele țării.

La rândul său, preşedintele Comisiei de experţi, Bahît Koșerova, a remarcat calificarea înaltă a colectivului Universităţii, subliniind faptul că toate informaţiile necesare pentru evaluarea instituţională au fost elaborate conform cerințelor și prezentate prompt organismului abilitat.

„Am constatat că Universitatea are un colectiv consolidat și că vă ghidaţi de o strategie şi o politică corectă în domeniul asigurării calității în toate direcțiile de activitate. Meritați să fiţi printre instituţiile de învăţământ superior - lidere din ţară şi, desigur, de peste hotare”, a precizat expertul.

Procesul de acreditare internaţională a fost inițiat în luna martie 2019. Conform reprezentanţilor Agenţiei, USMF „Nicolae Testemițanu” este una dintre instituţiile de frunte şi unica universitate cu profil medical din Republica Moldova, cu o istorie de peste 70 de ani.

Acreditarea Federației Mondiale de Educație Medicală certifică atât sustenabilitatea programelor de educație medicală, cât și competențele instituțiilor de profil în oferirea instruirii medicale calitative - elemente ce asigură încrederea pacienților și a medicilor practicieni calificați.

DOC | Diploma studenților de la medicină va fi recunoscută peste hotare

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
9,25 °C
ceață
Umiditate:87 %
Vint:4,6 m/s
Thu
2 °C
Fri
-1 °C
Sat
0 °C
Sun
1 °C
Mon
1 °C

Curs oficial BNM 20 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3885 -0.0121
USD 17.5041 -0.0379
RON 4.0597 -0.0051
UAH 0.7233 -0.0027
RUB 0.2745 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău