DOC | Diploma studenților de la medicină va fi recunoscută peste hotare

  • 20 Iunie 2019 13:20
DOC | Diploma studenților de la medicină va fi recunoscută peste hotare

Diploma studenților de la medicină va fi recunoscută peste hotare. Și asta datorită faptului că Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a obținut statutul de instituție acreditată internațional de către Federația Mondială de Educație Medicală (World Federation for Medical Education - WFME).

Într-un comunicat emis de instituție, certificatul de confirmare a acreditării internaționale pe un termen de 5 ani,a fost eliberat pe 19 iunie 2019 , în baza Protocolului nr. 46 din 14 iunie 2019 al Consiliului de acreditare al Agenției Independente de Acreditare și Rating (Independent Agency for Accreditation and Rating - IAAR) din Kazahstan - entitate abilitată de WFME cu drept de certificare internațională a instituțiilor de învățământ. 

În acest context, rectorul Universității, Ion Ababii, a declarat: „Odată cu obținerea Certificatului de confirmare a acreditării internaționale, USMF Nicolae Testemițanu se poziționează pe o treaptă superioară, fapt ce demonstrează calitatea programelor de studii și a tuturor activităților desfășurate de către Universitate. Suntem onorați de performanța obținută și vom depune toate eforturile necesare pentru a corespunde în continuare standardelor internaționale”. 

Potrivit comunicatului, acreditarea internațională prezintă mai multe avantaje, și anume: consolidarea imaginii Universității și creșterea competitivității la nivel mondial, garantarea unei instruiri de înaltă calitate, conform standardelor internaționale, extinderea posibilităților de colaborare cu alte organizații similare, sporirea credibilității în fața publicului vizat (studenți, medici-rezidenți, studenți-doctoranzi, medici-cursanți, parteneri ș.a.) Pentru specialiștii pregătiți la USMF „Nicolae Testemițanu”, certificarea internațională semnifică recunoașterea diplomelor de studii în alte state ale lumii și posibilități de afirmare peste hotarele țării.

La rândul său, președintele Comisiei de experți, Bahît Koșerova, a remarcat calificarea înaltă a colectivului Universității, subliniind faptul că toate informațiile necesare pentru evaluarea instituțională au fost elaborate conform cerințelor și prezentate prompt organismului abilitat.

„Am constatat că Universitatea are un colectiv consolidat și că vă ghidați de o strategie și o politică corectă în domeniul asigurării calității în toate direcțiile de activitate. Meritați să fiți printre instituțiile de învățământ superior - lidere din țară și, desigur, de peste hotare”, a precizat expertul.

Procesul de acreditare internațională a fost inițiat în luna martie 2019. Conform reprezentanților Agenției, USMF „Nicolae Testemițanu” este una dintre instituțiile de frunte și unica universitate cu profil medical din Republica Moldova, cu o istorie de peste 70 de ani.

Acreditarea Federației Mondiale de Educație Medicală certifică atât sustenabilitatea programelor de educație medicală, cât și competențele instituțiilor de profil în oferirea instruirii medicale calitative - elemente ce asigură încrederea pacienților și a medicilor practicieni calificați.

DOC | Diploma studenților de la medicină va fi recunoscută peste hotare

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău