DOC | Demers în legătură cu majorarea tarifelor la serviciile furnizate de ASP. Alexandru Slusari: Am fost informat că este împovărată cu credite de sute de milioane lei

  • 08 Mai 2021 10:28
DOC | Demers în legătură cu majorarea tarifelor la serviciile furnizate de ASP. Alexandru Slusari: Am fost informat că este împovărată cu credite de sute de milioane lei

Reprezentantul Platformei DA, deputatul Alexandru Slusari, a adresat un demers Guvernului și Agenției Servicii Publice (ASP) în legătură cu mai multe informații privind activitatea ASP și creșterea tarifelor la serviciile furnizate.

„Am fost informat că ASP este împovărată cu credite de sute de milioane lei de la diferite bănci și că acum este vărful perioadei scadente. Că pe interiorul Agenției nu toți au fost de acord cu organizarea ASP, politica financiară și creșterea vertijinoasă a tarifelor. Am hotărât să pornesc ancheta parlamentară asupra acestui subiect, înrucăt majorarea recentă bate puternic la buzunarele cetățenilor și agenților economici. Am solicitat de la Guvern și Agenția informația minuțioasă privind creditele acordate ASP, oportunitatea creditării, băncile de creditare, destinația creditelor, perioada scadentă, existența gajului, rolul Guvernului sub aspectul autorizării deciziei de creditare și existenței garanției de stat în cazul de nerambursare a împrumuturilor. Dar cel mai important lucru, care vor să înțeleagă cetățenii, dacă există legătură cauzală între creditele ASP și scumpirea substanțială a tarifelor. Dincolo de demersuri oficiale, aștept orice informația veridică referitoare la aceasta problema importantă și sensibilă”, a menționat Alexandru Slusari.

Agenția Servicii Publice a precizat, într-un comunicat difuzat anterior, că majorările au fost făcute în urma aprobării unui proiect elaborat de către Cancelaria de Stat în comun cu istituția, la 22 decembrie 2020. Potrivit reprezentanților ASP, în cazul menținerii tarifelor vechi, instituția „risca pierderi financiare considerabile, care puteau afecta activitatea și posibilitatea ASP de autofinanțare, ceea ce inevitabil ducea la necesitatea subvenționării de către stat a activităților efectuate de ASP, în baza faptului că este o instituție fondată de Guvern”.

 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău