Doar unul din trei studenți ai Universității Agrare studiază agronomie

  • 08 Iulie 2022 10:29
Doar unul din trei studenți ai Universității Agrare studiază agronomie

Ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală, s-a întâlnit joi cu reprezentanții universităților care au protestat în fața Guvernului împotriva reformei care prevede absorbția mai multor instituții de învățământ superior. Și deși le-a spus că toate revendicările lor vor fi analizate, ministrul a subliniat că în acest moment doar unul din trei studenți ai Universității Agrare de Stat studiază o specialitate legată de agronomie, iar restul sunt școlarizați la drept și științe economice, transmite IPN.

La întâlnire au fost prezenți Virgiliu Morei, președintele sindicatului Universității Agrare de Stat din Moldova și Oleg Chihai, președintele sindicatului „Știința” al Federației Sindicale a Educației și Științei.

Într-un comunicat de presă al MECC se menționează că, în cadrul discuției, aceștia au subliniat că susțin procesul de modernizare a instituțiilor de învățământ superior și de cercetare, reforma fiind necesară demult, divergențe existând asupra modului practic de realizare a acesteia. Liderii sindicali au înaintat în scris revendicările și solicitările lor, printre care exprimarea dezacordului cu privire la restructurarea Universității Agrare de Stat din Moldova și a institutelor de cercetare.

La rândul său, ministrul Anatolie Topală a dat asigurări că cerințele protestatarilor vor fi examinate. În același timp, el a amintit că actualmente doar unul din trei studenți ai Universității Agrare studiază o specialitate legată de agronomie. Consecința acestui fapt este că universitatea nu are viabilitate în situația în care ar școlariza studenți doar la specializări agricole. Potrivit MEC, acest fapt a fost confirmat de conducerea universității în precedentele întâlniri de lucru.

Ministrul a subliniat că, în cazul în care vor fi constatate aspecte care ar necesita discuții suplimentare, ar putea fi stabilite alte întrevederi cu reprezentanții instituțiilor respective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău