Doar un sfert dintre finlandezi sunt de acord cu un nou ajutor pentru Grecia

  • 17 Iulie 2015 16:16
Doar un sfert dintre finlandezi sunt de acord cu un nou ajutor pentru Grecia

Numai un sfert dintre finlandezi (26%) sunt de acord cu un nou plan de ajutor pentru Grecia, conform unui sondaj publicat vineri, care relevă o profundă diviziune față de clasa politică, ce este favorabilă unei asemenea decizii, relatează AFP.

Majoritatea (57%) celor intervievați se opun unui al treilea plan de ajutor european pentru Atena, conform sondajului publicat de grupul media regional Lonnenmedia și realizat de Institutul Taloustutkimus. Celelalte persoane intervievate, în proporție de 17%, nu s-au pronunțat.

Rezultatele arată un profund dezacord cu majoritatea parlamentară, care a dat joi undă verde guvernului finlandez pentru negocierea acestui ajutor.

În total, 1.003 persoane au participat la sondajul realizat telefonic și online, marja de eroare fiind de 2,5%.

Împreună cu Germania, Finlanda s-a dovedit a fi una dintre țările cele mai exigente față de Grecia în negocierile desfășurate în ultimele luni, încurajată de o opinie publică din ce în ce mai eurosceptică.

Partidul Adevărații Finlandezi (dreapta, anti-imigrație), ieșit al doilea în alegerile legislative, a intrat în guvern pentru prima oară, exprimându-și opoziția față de orice nou ajutor pentru Atena. Joi partidul și-a schimbat însă poziția, ceea ce i-a adus critici din partea opoziției și a presei pentru incoerența sa.

Țările din zona euro urmează să negocieze în următoarele săptămâni un plan de ajutor pentru Grecia care va depăși 80 de miliarde de euro, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău