DOAR șase partide politice și-au prezentat rapoartele financiare la CEC

  • 28 Martie 2017 07:54
DOAR șase partide politice și-au prezentat rapoartele financiare la CEC

Numai 6 dintre cele 45 de partide politice înregistrate și-au prezentat rapoartele financiare la Comisia Electorală Centrală. CEC anunță că au mai rămas 5 zile până la data limită pentru prezentarea rapoartelor  anuale privind  gestiunea financiară a partidelor pentru anul 2016, dată stabilită la 31 martie 2017.

Rapoartele trebuie prezentat la CEC, în conformitate cu Regulamentul privind finanțarea activității partidelor politice. Ulterior acestea vor fi făcute publice, fiind plasate la rubrica “Rapoarte financiare” pe pagina web oficială a instituției www.cec.md.

Raportele trebuie să arate sursele de finanțare ale partidelor, numele donatorilor și scopurile pentru care au fost cheltuite resursele financiare. Modalitatea de finanțare a partidelor politice a fost criticată de societatea civilă pentru că permite efectuarea unor donații de până la 200 de salarii medii pe economie pentru persoanele fizice, ceea ce ar reprezenta sume prea mari în comprației cu veniturile medii ale populației, potrivit ONG-urilor. De la 1 ianuarie 2017, partidele politice beneficiază și de finanțare de la bugetul de stat, în funcție de rezultatele obținute la alegerile parlamentare și locale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău