Doar doi candidați la așa-zisele ”alegeri prezidențiale” în regiunea transnistreană. Liderul separatist Vadim Krasnoselski nu va avea o competiție reală

  • 28 Noiembrie 2021 12:42
Doar doi candidați la așa-zisele ”alegeri prezidențiale” în regiunea transnistreană. Liderul separatist Vadim Krasnoselski nu va avea o competiție reală

Doar doi candidați vor figura în buletinele de vot la așa-zisele ”alegeri prezidențiale” care vor avea loc pe 12 decembrie în regiunea separatistă transnistreană. După cum scrie site-ul Novostipmr.com, textul buletinului de vot a fost aprobat săptămâna aceasta de către Comisia electorală din nerecunoscuta r.m.n.

Astfel, la scrutinul din 12 decembrie, actualul lider separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski nu va trebui să facă față unei competiții reale, singurul său contracandidat fiind un antreprenor din satul Hârtop, raionul Grigoriopol.

Amintim că anterior, autoritățile constituționale de la Chișinău au calificat ca fiind ilegale așa-numitele ”alegeri prezidențiale din regiunea transnistreană”.

La conferința de presă ținută cu ocazia împlinirii unui an de la alegerea sa în funcția de șef de stat, președinta Maia Sandu a reiterat că nu intenționează să se întâlnească nici pe viitor cu liderul administrației separatiste de la Tiraspol, așa cum nu a făcut-o nici până acum. La începutul mandatului său, Maia Sandu a spus că nu are de ce să se întâlnească cu Vadim Krasnoselski și a precizat că în reglementarea transnistreană se va pune accent pe eliminarea schemelor de corupție și pe retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău